Man kan inte prata om pokers historia utan att nämna Stuey ”The Kid” Ungar, en av de bästa pokerspelarna som någonsin levt. För den som är intresserad av poker är detta en bok man inte får missa. Detta är historien om Stuey Ungar en legend som var mer än bara en skicklig kortspelare – han var pokerns egen Jim Morrison.

Stuey ”The Kid” Ungars skolning i spelvärlden tar sin början i 60-tals New York då han redan vid ung ålder ofta ackompanjerade sin judiska pappa som var bookmaker till spelhallarna. Han får snabbt smak för vad ska bli hans värld och vid 10 års ålder är han ett välbekant ansikte på travbanan. Det dröjer sedan inte länge tills han tack vare sitt skarpa intellekt bemästrar poker och gin rummy och reser landet runt i jakten på pengar och nya utmaningar.

Poker-VM

Som 26-åring visar han år 1980 världen att han har både attityden och erfarenheten som krävs för att ta hem det omtalade Poker-VM. Hans unga utseende skapade uppståndelse bland de andra spelarna och hans vinst ger upphov till spekulationer kring att han bara vunnit på tur. Dessa tvivel stillas snabbt då han året därpå återigen vinner turnering. Vid denna tidpunkt hade han redan 16-års erfarenhet av chans-spel, vilket var mer än många äldre deltagare hade.

Denna bok ger dig dock inte bara en inblick i pokerspelandet som en livsstil, utan också den mörkare baksidan av vad kändisskap och pengarna kan medföra. I verket får vi ta del av ett kokainanvändande som börjar som ett sätt att hantera pressen och prestera bättre, men som snabbt utvecklas till en vana och driver honom längre och längre ifrån hans passion och familj. Stuey ”The Kid” Ungar: den sanna historien om tidernas bästa pokerspelare skriven av Nolan Dalla och Peter Alson ger en välskildrad och nyansfull återberättelse om Stueys liv. En berättelse som både inspirerar och berör sina läsare.

 

Stuey "The Kid" Ungar poker kort spelmarker